flors   arbre

                                           Setmana de l'11 al 17 de maig

Aquesta setmana aprofitarem les nostres sortides a l'exterior per dibuixar plantes, flors i arbres. Aprofitarem un moment de l'any fantàstic per fer-ho i també el privilegi de viure en un entorn molt propici a observar vegetals de moltes varietats.

Podeu proposar l'activitat als vostres mares, pares i germanes que també ho provin amb vosaltres. Només cal que agafeu llapis,colors i una llibreta per tenir una base dura on dibuixar. Qui tingui colors pastel, aquarel.la o ceres podeu utilitzar-los també.

Com molts de vosaltres ja sabeu és molt important  la observació prèvia al dibuix. Quan observem alguna cosa que ens crida l'atenció estem intentant entendre com s'estructura la seva forma, quins colors la componen, com és la seva textura. En el nostre passeig escollirem plantes, arbres, flors que ens cridin l'atenció per algun motiu. Us situareu a prop i després d'entendre com és la seva forma us imaginareu quin espai ocuparà en el vostre paper i en marcareu molt suaument els límits del que ocuparà el dibuix.

Dibuix descriptiu: Primer el dibuixarem en llapis tou ( el de la punta vermella, negra o taronja) intentant definir el perfil de les fulles, tija, flors. Tingueu en compte que les proporcions no s'allunyin massa de les reals. Després aplicarem el color per tal de definir més acuradament les característiques de la planta ,flor o arbre. 

Aquí teniu alguns exemples d' il.lustradors que treballen la representació de vegetals.

https://espores.org/oci-verd/com-dibuixar-flors-amb-illustraciencia/


Amb aquesta activitat  ens acostarem a la feina que fan els i.lustradors botànics al mateix temps que ens relaxem en un entorn natural. És bàsic el temps d'observació i inmersió en la natura, no val buscar imatge al google i copiar.Per tant amb les fotos dels dibuixos adjuntareu fotos de com ho heu dibuixat. Demaneu que us facin una foto mentres dibuixeu.

Gaudiu de l'experiència i compartiu-ho amb nosaltres després!

Gràcies